Menu

Organisaties voor spullen en kleding

In elke gemeente zijn wel organisaties waar mensen met weinig geld terecht kunnen voor ondersteuning of voordelige spullen. Bijvoorbeeld de voedselbank, kledingbank, kringloopwinkel of een weggeefwinkel.

De voedselbank

Lukt het u niet meer om de eindjes aan elkaar te knopen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een voedselpakket van de voedselbank.

Voor een aanvraag kunt u contact opnemen met Socius Maatschappelijk Dienstverleners. Een medewerker van Socius bekijkt dan samen met u of u voor een voedselpakket in aanmerking komt. Zo ja, dan zorgt Socius ervoor dat u terecht kunt bij de voedselbank bij u in de buurt.

Voorwaarde is dat u te weinig geld heeft om van te leven, na aftrek van de vaste lasten. Hoeveel geld dat voor uw huishouden is, staat in de criteria. U kunt ook informeren bij de voedselbank bij u in de buurt.

Babystartpakket

Bent u in verwachting en heeft u het financieel zwaar? Weet u niet hoe u de uitzet voor uw aanstaande kindje kunt verzamelen en heeft u weinig of geen steun van uw familie en/of vriendenkring? Misschien kan Stichting Babyspullen u verder helpen met een Babystartpakket.

Kledingbank IJmond

Inwoners van de IJmond-gemeenten met een bijstands-, Wajong- of WIA-uitkering kunnen voor een klein bedrag tweedehands kleding uitzoeken bij Kledingbank IJmond. Maar de Kledingbank is er ook voor mensen die in een schuldhulpverleningstraject zitten. En voor ouderen die alleen een AOW-uitkering hebben.

Kijk voor meer informatie op de website van Kledingbank IJmond.

Organisaties

Voedselbank

Stichting Voedselbanken Nederland

 088-54 35 435 voedselbankennederland.nlMeidoornkade 193992AGHouten

Weggeefwinkel

Stichting Voedselbanken Nederland

 088-54 35 435 voedselbankennederland.nlMeidoornkade 193992AGHouten

Socius Maatschappelijk Dienstverleners

Socius Maatschappelijk Dienstverleners Uitgeest

 088-88 76 900 socius-md.nlBurgemeester Nielenplein 61961NVHeemskerk

Socius Maatschappelijk Dienstverleners

 088-88 76 900 socius-md.nlBurgemeester Nielenplein 61961NVHeemskerk

Vergelijk hulpaanbod