De meeste kinderen doen graag samen leuke dingen. Het is vervelend als uw kind niet mee kan doen met clubs en activiteiten. Wat kunt u doen?

Samen buiten spelen of sporten

Stimuleer uw kind om met andere kinderen iedere dag buiten te spelen. Zo komt uw kind toch aan veel beweging. En het kost geen geld. U kunt uw kind ook stimuleren fietstochten te maken, te gaan hardlopen of te sporten op een veldje bij u in de buurt.

Bijdrage van de gemeente

De gemeente Heemskerk heeft verschillende regelingen voor kinderen uit gezinnen met weinig geld. U kunt voor uw kind bijvoorbeeld een bijdrage krijgen voor het lidmaatschap van een sportclub. Maar ook voor muziekles, museumkaartjes, zwemles of een abonnement op een tijdschrift. Of er is een bijdrage mogelijk voor een fiets of laptop als uw kind naar school gaat.

Deze regelingen maken deel uit van het Kindpakket. Meer informatie over het Kindpakket vindt u op de website van de gemeente Heemskerk.

Kindgebonden budget

Voor kinderen jonger dan 18 jaar krijgt u kinderbijslag. Maar voor mensen met een laag inkomen of lage uitkering is er ook een kindgebonden budget. Heeft u recht op een kindgebonden budget dan krijgt u vanzelf bericht van de Belastingdienst. Maar u kunt het ook zelf aanvragen als u niets hoort.

Tips

Misschien heeft u ook nog iets aan de volgende tips:

  • Bij de bibliotheek kan uw kind gratis boeken lenen (en vaak ook tijdschriften). Voor kinderen tot (meestal) 18 jaar betaalt u geen lidmaatschapsgeld.
  • Vakantie hoeft niet duur te zijn. U kunt bijvoorbeeld huizen ruilen, of op iemands huis passen. Voor kinderen uit gezinnen met weinig geld zijn er betaalbare vakantiekampen.

Organisaties

Bibliotheek

Bibliotheek IJmond Noord - vestiging Heemskerk

 0251-22 85 91 bibliotheekijmondnoord.nlMaerten van Heemskerckplein 31964EZHeemskerk

Bibliotheek IJmond Noord - vestiging Beverwijk

 0251-22 85 91 bibliotheekijmondnoord.nlKerkplein 51941HDBeverwijk

Bibliotheekservice Passend Lezen

 070-33 81 500 passendlezen.nlZuid-Hollandlaan 72596AL's-Gravenhage

Gemeente

IJmond Werkt!

 0251-27 90 00 ijmondwerkt.comStationsplein 481948LCBeverwijk

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod