U heeft alles al geprobeerd, maar u kunt nog steeds niet rondkomen. Dan is er vaak extra ondersteuning mogelijk, bijvoorbeeld van de gemeente.

Regelingen van de gemeente

Uw gemeente heeft aanvullende regelingen voor mensen met een laag inkomen. Zo kunt u gemeentelijke heffingen vaak gespreid betalen. Soms is kwijtschelding van gemeentebelasting mogelijk.

De gemeente heeft nog andere speciale voorzieningen, toeslagen en kortingsregelingen om u financieel te steunen. Bijvoorbeeld:

Op de website van uw gemeente staat ook een overzicht van regelingen.

Wilt u weten of u recht heeft op een gemeentelijke vergoeding? Dit kunt u nagaan met Bereken uw recht.

Laagdrempelige bijzondere bijstand

Inwoners van de gemeente Heemskerk met een laag inkomen komen misschien in aanmerking voor Laagdrempelige bijzondere bijstand (LBB). LBB is onder meer bedoeld voor maatschappelijke activiteiten en duurzame gebruiksgoederen. Met deze tegemoetkoming kunt u bijvoorbeeld (deels) de kosten van het lidmaatschap van een sportvereniging betalen. Maar ook voor de kosten van een koelkast of voor schoolkosten kunt u misschien LBB krijgen.

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Heemskerk.

Hulp bij regelingen en formulieren

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van regelingen? Bijvoorbeeld moeite met het invullen van formulieren? Misschien kunnen mensen uit uw omgeving of vrijwilligers u helpen. Meer over hulp bij administratie en geldzaken.

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod