De gemeente Heemskerk heeft een collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen. U kunt kiezen uit 2 collectieve zorgverzekeringen die bestaan uit een basisverzekering en verschillende aanvullende pakketten. Door speciale afspraken met de zorgverzekeraar is de premie lager, of krijgt u meer kosten vergoed.

U heeft bij de basisverzekering een verplicht eigen risico. In 2021 is dit € 385. Maakt u zorgkosten? Dan moet hiervan in 2021 dus € 385 zelf betalen. Soms kunt u dit eigen risico bij de collectieve zorgverzekering van de gemeente meeverzekeren. De premie wordt dan wel iets hoger, maar het eigen risico hoeft u niet meer te betalen. Of u kunt kiezen voor gespreid betalen. Dat ligt aan de door u gekozen zorgverzekeraar.

U kunt alleen deelnemen aan de collectieve zorgverzekering van de gemeente wanneer uw inkomen niet hoger is dan 130% van de bijstandsnorm. Meer informatie over de collectieve zorgverzekering vindt u op de website van de gemeente. De aanvraag kunt u doen via gezondverzekerd.nl.

Ook veel vakbonden, patiëntenorganisaties en belangenverenigingen bieden met eigen voorwaarden collectieve verzekeringen aan.

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod