Algemene informatie

Wat is de SIGDe SIG is een organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking van alle leeftijden en op alle levensgebieden.
Hoe werkt de SIGDe SIG denkt met cliënten/verwanten mee over de beste manier om de gevraagde zorg en ondersteuning in te vullen. Dit gebeurt onder het motto 'Maak het mogelijk met de SIG'. Individuele wensen, talenten, mogelijkheden en behoeften zijn leidend in de individuele ondersteuning. Er wordt altijd naar het persoonlijk best passende aanbod gezocht.

Wat doet de SIG, voor wie?De SIG biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme of aanverwante stoornis. Met ambulante begeleiding, beschermde woonprojecten en zinvolle, maatschappelijk gerelateerde dagbesteding.
Ambulante ondersteuningIn de eigen (zelfstandige) thuissituatie krijgen cliënten ambulante ondersteuning in de vorm van begeleid zelfstandig wonen, woonbegeleiding en gezinsondersteuning. Er wordt nauw samengewerkt met andere disciplines/zorgverleners die bij de cliënt of het gezin betrokken zijn. De ambulante gezinsbegeleiders hebben een directe lijn met het Logeerhuis van de SIG. Bij ambulante ondersteuning van zelfstandig wonende volwassenen wordt ook samengewerkt met het sociale netwerk van de cliënt, wijkwelzijnsorganisaties, vrijwilligers en collega-instellingen.

Wonen, logeren, dagbestedingMensen met een beperking kunnen, indien geïndiceerd, een beroep doen op onze 24-uurs beschermde woonprojecten voor volwassenen, onze meer 'zelfstandige' woonprojecten met een centraal steunpunt (ambulante ondersteuning/24 uurs bereikbaarheid), ons kinderwoonproject en ons regionale Logeerhuis voor logeeropvang en kort verblijf. De SIG biedt tevens professionele ondersteuning in particuliere (door ouders/verwanten opgerichte) woonprojecten, met inzet van de pgb's van cliënten.
Daarnaast biedt de SIG gevarieerde, kleinschalige dagbesteding: ambachtelijke ateliers in dagcentrum Wisselwerk/De Schans in Beverwijk, winkeltjes in verzorgingshuizen in de regio, diverse horecaprojecten (Haarlem), Buurtwinkels en een Boodschappenbus voor oudere wijkbewoners (Haarlem/Beverwijk), een mobiele regionale groengroep, een kinderboerderij en midgetgolfpark (Heemskerk) en een dagbestedingsgroep voor oudere cliënten (Haarlem).
Financiering, indicatie, kwaliteitDe SIG levert zorg in natura (ZIN) en op basis van een persoonsgebonden budget (PGB). Hiervoor is een indicatie nodig van het CIZ (www.ciz.nl/aanvraag-doen).
De SIG heeft het kwaliteitscertificaat HKZ voor alle diensten. De SIG heeft een vast samenwerkingsverband met kinderopvang De Stampertjes (Bloemendaal) en STG Vrijwilligershulp & Mantelzorg en ontwikkelt geïntegreerde activiteiten met welzijnsorganisaties in Haarlem en diverse gemeenten in Midden-Kennemerland.
OrganisatieBij de SIG werken meer dan 300 medewerkers en circa 150 vrijwilligers voor circa 700 cliënten. De basis van hun inzet/werkzaamheden: 'Maak het mogelijk met de SIG'. De vier uitgangspunten die gelden voor iedereen die - professioneel dan wel vrijwillig - bij de SIG betrokken is, zijn: transparantie, respect, autonomie en professionaliteit.
De SIG heeft een vrijwilligersbeleid waarin vrijwilligers, cliënten en professionele medewerkers ieder op hun eigen manier tot hun recht komen. De rol van vrijwilligers wordt steeds belangrijker. De SIG vraagt van iedere nieuwe vrijwilliger een VOG. Waar nodig/gewenst worden vrijwilligers gestimuleerd deel te nemen aan scholing/training van de SIG.
WerkgebiedMidden en Zuid-Kennemerland: van Zandvoort/Heemstede/Haarlem tot en met Castricum/Uitgeest.

Contactinformatie

 0251-25 78 57 (bereikbaar tijdens kantooruren)Alkmaarseweg 11947DA Beverwijk www.sig.nuLaatste controle: mei 2020

Plan route

Postadres
Postbus 1011940AC Beverwijk

Toegankelijk

Gehandicaptenparkeerplaats(en)
Toegankelijk: Rolstoeltoegankelijk
Rolstoeldoorgankelijk
Lift of traplift aanwezig
Aangepast sanitair, aangepast toilet

Contactpersonen

Hulpaanbod

24-uurs verblijf voor volwassenen

Er zijn verschillende mogelijkheden: - Wonen met 7/24 uurs begeleiding beschikbaar. - Wonen met 7/24 uurs begeleiding bereikbaar (vanuit steunpunt). - Wonen met VPT (Volledig Pakket Thuis), met alle 7/24 uurs ondersteuning aan huis, voor cliënten die thuis/ in een eigen woning wonen. -...

Dagbesteding Wisselwerk

Cliënten van Dagbesteding Wisselwerk, onderdeel van de SIG, krijgen ondersteuning bij werk, dagbesteding en leer/werktrajecten. Voor alle cliënten wordt een begeleidingsplan opgesteld, dat jaarlijks wordt geëvalueerd en zo nodig bijgesteld. Dagcentrum De Schans in Beverwijk heeft verschillende...

Logeerhuis

Alle logés hebben een eigen, en indien mogelijk ook vaste kamer. Er zijn speciale logeerkamers voor logés met een meervoudig complexe beperking, met bijv. een hoog-laagbed en -bad en tillift. Op de begane grond zijn twee grote huiskamers. Er is een aparte speel-/televisiekamer. Achter het huis is een grote tuin met buitenspeelmateriaal.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:
Vergelijk hulpaanbod