Menu

Bij- of omscholen met behoud van uitkering

Bijscholen of omscholen met behoud van uw uitkering kan, maar er gelden wel voorwaarden. Overleg daarom altijd met uw contactpersoon bij UWV of de gemeente voordat u met een cursus of opleiding begint. U weet dan van tevoren waar u aan toe bent.

Zelf betalen

U moet de opleiding waarschijnlijk wel zelf betalen. Hebt u een uitkering van de gemeente? Dan kunt u vragen of de gemeente uw cursus of opleiding betaalt.

Vindt UWV of de gemeente de opleiding of cursus niet noodzakelijk? Dan mag u hem misschien toch volgen. Maar dan moet u het cursusgeld zeker zelf betalen en u moet ook naar werk blijven zoeken.

Tijdelijke regeling subsidie scholing richting een kansberoep

Mensen die een zorgberoep in de langdurige zorg hebben of hadden kunnen gebruikmaken van de tijdelijke regeling subsidie scholing richting een kansberoep. Uw aanvraag moet vóór het einde van het jaar binnen zijn bij UWV. Op de website uwv.nl leest u meer over deze regeling en de voorwaarden.

Regelingen voor alleenstaande ouders

Alleenstaande ouders die een opleiding willen volgen, kunnen daarvoor een vergoeding krijgen via verschillende regelingen. Op Studiemetkind.nl kunt u eenvoudig nagaan welke regelingen dat zijn.

Organisaties

Sociale dienst

IJmond Werkt!

 0251-27 90 00 ijmondwerkt.comStationsplein 481948LCBeverwijk

Vergelijk hulpaanbod